Forældremyndighed
“Jeg har stor erfaring med forældremyndighedssager af alle slags, også de mere komplicerede.”

Hjælp til børn og unge

Barnets initiativret

Der er hjælp at hente for dig som barn, hvis dine forældre er skilt. Måske synes du ikke, dine forældre lytter nok til dine ønsker, eller der er andet, der er svært efter deres skilsmisse. Heldigvis er der forskellige muligheder for at få hjælp.

Du kan ringe til børnenes skilsmissetelefon på 20 600 550, hvis du er fyldt 10 år. Her sidder børnerådgivere, der er gode at snakke med om de problemer, du oplever. 

Måske ønsker du at bo hos din anden forælder. Måske vil du gerne være mere eller mindre sammen med en af dine forældre. Måske vil du gerne have, at dine forældre kommer til et møde, hvor de kan få hjælp til at snakke sammen. 

Det hedder barnets initiativret.

Hjemmesider for børn

Du kan læse en masse om skilsmisser og andre børns erfaringer her

Børnegrupper

Hvis du er mellem 8 og 14 år, kan du være med i en børnegruppe. Her kan du tale med andre børn, som også har oplevet, at deres mor og far er flyttet fra hinanden. Det er statsforvaltningen, der står for børnegrupperne, og dine forældre skal melde dig til.

Du kan læse mere om børnegrupperne her

Børnesamtale i statsforvaltningen

Hvis dine forældre bliver skilt og ikke er enige om, hvordan tingene skal være for dig, skal du måske til en børnesamtale. Du kommer til at snakke med en person, der er vant til at snakke med børn, og du har mulighed for at fortælle, hvordan du har det, hvor du helst vil bo, og hvor meget du vil være sammen med dine forældre. Din mening bliver taget med, når statsforvaltningen beslutter, hvordan det skal være for dig og dine forældre. 

Du må gerne tage en voksen med til børnesamtalen. Det kan være en voksen, du kender og har tillid til, eller du kan få en voksen fra foreningen Børns Vilkår til at gå med dig. Det hedder en bisidder og er en person, der udelukkende er der for at hjælpe dig. Bisidderen snakker kun med dig, ikke med dine forældre, så det I snakker om, får dine forældre eller andre ikke noget at vide om. Det er gratis at få hjælp fra en bisidder.

Du kan læse mere om, hvordan du får en bisidder fra Børns Vilkår her

Sådan hjælper en bisidder

  • Forklarer dig, hvordan børnesamtalen foregår
  • Hjælper dig med at forberede det, du vil sige
  • Tager med dig til børnesamtalen
  • Husker dig på det, du gerne vil sige 
  • Kan hjælpe dig med at sige det, der er svært
  • Snakker med dig bagefter om, hvordan det gik og hvad der nu skal ske