Med os ved din side er du sikker på, at alle muligheder bliver prøvet af – og at din sag præsenteres loyalt og ud fra dit og dit barns perspektiv.

Kontakt os

Tag fat i os - advokaterne hos Advokatfirmaet Strauss & Garlik, hvis du oplever problemer med samværet. Vi har alle stor erfaring med sager om samvær, bopæl og forældremyndighed. Ring til os på 87 80 12 66.

Erstatningssamvær

Familieretshuset eller Familieretten kan fastsætte samvær til erstatning for et samvær, der ikke blev gennemført. For eksempel, hvis bopælsforælderen har hindret samværet uden grund.

Har du har barnet boende, oplever du måske, at den anden forælder ikke henter barnet til den aftalte eller fastsatte tid. Her kan du ikke få hjælp til at gennemtvinge samværet, hvis den anden forælder ikke samarbejder. Men hvis det fortsætter, kan du anmode om, at mængden af samværet bliver nedsat.

Chikanepakken

Den 1. oktober 2015 trådte skilsmissepakke 1, “chikanepakken”, i kraft.

Chikanepakken betyder, at samværsforælderen har ret til erstatningssamvær ugen efter, hvis bopælsforælderen aflyser samværet. Hvis du får aflyst weekenden sammen med dit barn på grund af bopælsforælderens sygdom eller ferie, har du ret til en erstatningsweekend ugen efter.

Erstatningssamværet skal være af samme omfang og tidsrum i den efterfølgende uge. Du skal gøre skriftligt krav på erstatningssamvær lige efter aflysningen.

Automatisk erstatningssamvær gælder for alle samværsafgørelser, der er fastlagt efter 1. oktober 2015, eller hvis du og den anden forælder har vedtaget at følge lovændringen. Den nye regel om automatisk erstatningssamvær gælder ikke samvær i ferie- og helligdage.