Vi kan være med dig hele vejen. Du slipper for at holde styr på formalia og paragraffer og er sikret en person, der er fuldt og helt på din side.

Vores klienter siger

Meget dygtig og professionel advokat. Jeg har sat min datters fremtid i Rasmus' hænder, og det har jeg ikke fortrudt. Jeg vil hjertelig anbefale Rasmus Hedegaard i komplekse sager. Min store respekt for en advokat, som har fokus på, hvad der er bedst for barnet og ikke forældrenes konflikt/ønsker.

Carmen R.

Fuld forældremyndighed

Har du fuld forældremyndighed – som det hedder, når du har forældremyndigheden alene – træffer du beslutning om barnets forhold. Du behøver ikke inddrage den anden forælder i beslutningerne, men du kan selvfølgelig vælge at gøre det.

Du er barnets værge og har ansvaret for dets økonomiske forhold. Kun den forælder, der har den fulde forældremyndighed, har ret til at få alle papirer at se og indsigt i alle dokumenter fra myndighederne. Et barn kan dog ikke bortadopteres uden at høre den anden forælder.

Den anden forælder skal selvfølgelig stadig betale børnepenge, selvom du har forældremyndigheden alene. Og fuld forældremyndighed betyder ikke noget for spørgsmålet om samvær. Fuld forældremyndighed handler kun om, at du kan træffe alle de væsentlige beslutninger om barnet selv.

Hvad indebærer fuld forældremyndighed over dit barn?

  • Du skal sørge for barnets mad, tøj, bolig m.m.
  • Du skal beskytte barnet mod trusler af enhver art og sørge for, at alle barnets behov bliver dækket.
  • Du kan bestemme barnets fornavn.
  • Du bestemmer, hvor barnet skal bo, og hvor det skal gå i skole.
  • Du bestemmer, hvilken religion barnet skal have.
  • Du bestemmer, om barnet skal have pas.
  • Du bestemmer i det hele taget alt, der har betydning for barnet.

Hvad er dine rettigheder ved fuld forældremyndighed - brug for advokathjælp?

Har du brug for hjælp i forbindelse med forældremyndighed, så tøv ikke med at kontakte Advokatfirmaet Strauss & Garlik.

Vi er seks advokater i familieretsteamet, der er specialister i lige netop sager om børn. Advokat Rasmus Hedegaard, advokat Marita S. Hinge, advokat Susse K. Fraaby, advokat Pernille M. M. Lauritsen, advokat Tanja Graabæk, advokat Patricia Arff Sand Jørgensen, advokat Cathrine D. Bøhne, advokat Nanna Elvius Bolund, advokat Jesper Frøkjær, advokat Ditte Ribergaard Lütken, advokat Christiane Feierskov og advokatfuldmægtig Julie Overgaard Lund - vi kan være din advokat i en sag om forældremyndighed, samvær eller bopæl og har stor erfaring med denne type sager.

Vi er et team af familieretsadvokater

Danmarks bedste advokat i sager om børn? Vi mener, det er os!

Hos os får du ikke blot én advokat – men et helt team af specialister bag dig.

Få mere at vide om os her